Jan Rothman

1 augustus 1958 - 16 juli 2021

Onze stille verbinder…

Plaats nieuw bericht

12 condoleances

 • Wat een ontzettend verdrietig nieuws vernamen wij vanochtend in de krant. Onze Jan is niet meer. Samen met een familielid bezocht hij iedere thuis- en uitwedstrijd van FC Twente. Hij vertelde me dat hij diens vrouw beloofd had dat hij na haar overlijden te borgen dat hij altijd naar ons cluppie kon gaan. En dat deed hij met liefde. Als trouw lid van de Vriendenkring dronk ik vaak een biertje voorafgaand aan de thuiswedstrijden met hen. Zij waren altijd ruim op tijd ins ons home en we hadden altijd leuke gesprekken. Uiteraard ging dat over voetbal (we waren vooraf vaak te optimistisch over de prognose zo bleek) maar Jan kon ook vol passie verhalen over firma Veldman voor wie hij werkzaam was. Het bestuur van de Vriendenkring ervoor dat hij vanuit FC Twente de kaarten voor de uitwedstrijden toegestuurd kreeg. Zo kon hij altijd (ook bij risicowedstrijden) gebruik maken van z’n auto. Wij hebben die uitzonderingspositie met veel liefde en plezier voor hem geregeld. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw, kinderen overige familieleden en vrienden. Moge hij ruste in vrede. Namens het bestuur van de Supporters Vereniging de Vriendenkring, Lucas Fransen, voorzitter.

  Geschreven op 19 juli 2021 door Lucas Fransen.
 • Ik raakte met Jan aan de praat tijdens het uitlaten van de honden. We kregen het al snel over de voetbal en onze club FC Twente. Jan had al jaren meerdere seizoenskaarten en miste geen wedstrijd. “Als ik een kaart over heb, zal ik aan je denken” zei hij. En zo geschiede. Ik ben meerdere wedstrijden meegeweest naar FC Twente. Vroeg naar het stadion om de auto mooi dicht bij het stadion neer te zetten. Even een bakkie en de wedstrijd voorbespreken. Altijd een positief uitgangspunt ook al vielen de resultaten soms tegen.
  Hiernaast bleven wij elkaar tegenkomen met het uitlaten van de honden. Altijd tijd voor een praatje, niet altijd over de voetbal, maar ook over alledaagse zaken.
  Het bericht van je overlijden kwam onverwachts.
  Wij wensen Rita, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit verlies.
  Ook namens Renate en de kinderen
  Robert Krosman

  Geschreven op 19 juli 2021 door Familie Krosman.
 • “ Jan rothman “
  Hij heeft mij lang geleden een trekker verkocht , denk ongeveer 36 jaar geleden.
  Hij werkte destijds bij cebeco Raalte.
  Elke keer als we elkaar troffen op een beurs babbelden we even en vroeg hoe het met de trekker ging en wist nog precies het merk en type.
  De trekker doet het nog steeds, helaas geld dit niet voor Jan .
  Ik wens jullie heel veel moed en kracht om dit grote verlies dragelijk te maken.
  Jan bedankt , ik heb hem nog.

  Gerrit

  Geschreven op 19 juli 2021 door Gerrit Morrenhof.
 • Hallo Rita, Marit en Jens,
  Dat was even schrikken vanmorgen toen we de overlijdensadvertentie in de krant zagen!
  Onze deelneming met het overlijden van Jan en we wensen jullie veel sterkte de komende tijd.
  Hartelijke groet,
  Paul en Diny

  Geschreven op 19 juli 2021 door Paul en Diny.
 • Dag Rita,Marit,Jens en verdere familie.
  Wat een verdrietig nieuws,wat een verlies.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht de komende tijd.
  Groet,Anneke Hoekerswever

  Geschreven op 20 juli 2021 door Anneke Hoekerswever.
 • Lieve Rita, kinderen en kleinkinderen,

  Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd.

  Liefs, Jeltsje de Jong

  Geschreven op 20 juli 2021 door Jeltsje de Jong.
 • Beste familie Rothman,

  Wat een ontzettend verdrietig bericht.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd.

  Daan en Lisa Stegeman
  Collega van Jan bij Veldman Daarle.

  Geschreven op 20 juli 2021 door Daan Stegeman.
 • Lieve Rita, Marit & Gert, Jens & Marjan,

  Toen ik het appje van Marit kreeg dat jij was plotseling was overleden moest ik het 3 keer lezen, wat!! Jij overleden, zo onverwachts.
  Paar weken geleden heb ik jullie nog een fijne vakantie gewenst, en zag ik een leuke foto van Gijs in de trein die gezellig met opa en oma een dagje weg was, en toen ineens het verdrietige bericht.
  Ik herinner je als een lieve man die het hart op de goede plek heeft zitten, beetje ” plat proaten ” en uiteraard ook over FC Twente.
  Maar jij bent niet meer.

  Lieve Rita, Marit, Gert, Jens en Marjan,
  en ook Naud en Gijs,
  Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe de komende tijd.

  Geschreven op 20 juli 2021 door Reema Schuurman.
 • Gisteravond ontvingen wij het droeve bericht dat Jan geheel onverwachts op een veel te jonge leeftijd is overleden. Als voormalige buren hadden wij jaren lang veel kontakt met elkaar. Samen naar Twente. Samen gezellige avonden. Wíj wensen Rita en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Een warme groet van Rein en Rita Smith. Holten

  Geschreven op 21 juli 2021 door Rein en Rita Smith.
 • Leben ist wie Schnee, Du kannst ihn nicht bewahren. Trost ist, dass Du da warst, Stunden, Monate, Jahre.
  Ich werde Dich nicht vergessen, Jan!

  Geschreven op 21 juli 2021 door Benjamin Antemann.
 • Het begon op een mooie zondagmiddag in september 1985, kwart over een. Ik zat op mijn plekje op de bank, vak S, in het Diekmanstadion mijn ‘Twente thuis’ te lezen toen iemand naast mij ging zitten en tegen mij begon te praten. Wij hadden het natuurlijk over voetbal en FC Twente. Toen het stadion volliep ging hij terug nar zijn plek. Dit was natuurlijk niet de laatste keer. Iedere keer dat FC Twente thuis voetbalde zaten wij een half uurtje samen naast elkaar te praten. Toen het nieuwe stadion werd gebouwd besloten wij twee stoeltjes naast elkaar te kopen en vanaf die tijd werden wij vrienden. Wij heben zijn familie leren kennen en wij bezochten regelmatig uitwedstrijden, werden samen bekerwinnaars, haalden de kampioensschal en bezochten vele uitwedstrijden in Europa. Ook privé hadden mijn familie met Rita en de kinderen vriendelijke contacten. Ik leerde Jan kennen âls een intelligente, heel betrouwbare, vriendelijke mens, met wie je kon lachen maar ook serieuze gespreken kon voeren. Zijn familie was de belangrijkste voor hem, maar hij was er ook altijd als ik hem nodig had. Helaas zag ik hem op 1 december 2019 voor de laatste keer, tegen Ajax. Ik werd gediagnosticeerd met kanker en kon niet meer komen kijken, maar Jan of Rita belden mij regelmatig om te horen hoe het met mij ging. Ik was heel blij toen ik hoorde dat toeschouwers weer zijn toegelaten voor wedstrijden en ik heb al vooruit gekeken naar 7 augustus. Maar toen kwam het vreselijke nieuws. Ik beloof om voor hem te schreeuwen en te zweten bij elke wedstrijd. En ik hoop natuurlijk dat Jan voor mij een stoeltje op de groote tribune zal vrij houden.

  The comfort of having a friend may be taken away, but not that of having had one.

  Geschreven op 21 juli 2021 door Helfried Antemann.
 • Du bist nicht mehr da, wo Du warst, aber Du bist überall, wo wir sind.
  (Victor Hugo)
  Wij wensen jullie veel sterkte, Rita, Marit en Jens. Onze gedachten zijn bij jullie!

  Geschreven op 21 juli 2021 door Mareike Antemann.